Meer bewegen

Makkelijker dan je denkt!

Bewegen is gezond. Wil je meer bewegen? Hieronder vind je interessante artikelen, leuke producten en bruikbare tips die je helpen om vaker te bewegen.

Suggesties voor jou

(Nog) geen suggesties beschikbaar

We hebben nog geen gegevens over jou, jouw doelen en jouw gezondheid. Doe mee, zodat we de onderwerpen en categorieën kunnen laten zien die bij je passen.

Deelname is gratis en voor iedereen!

Doe je ook mee?
background

Gezond bewegen

Het is algemeen bekend dat beweging goed is voor je gezondheid. Toch lukt het niet altijd om per dag voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Het is wel belangrijk om gezond en verantwoord te bewegen. Maar waarom is bewegen belangrijk? Bewegen houd je actief en gezond. Door regelmatig te bewegen voel je je fitter doordat je conditie verbetert. Bovendien helpt lichaamsbeweging je, in combinatie met gezond eten, bij het afvallen.

Hoeveel uur moet je dan bewegen per dag? Volgens de Nederlandse norm (2017) voor 'gezond bewegen' moet je 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Wandelen, fietsen en traplopen vallen al onder deze norm van beweging. Met een simpele wijziging in je patroon heb je deze 30 minuten beweging zo te pakken. Om te sporten hoef je ook niet per se naar de sportschool, je kunt ook thuis gezond sporten. Vaak zijn er online wel oefeningen te vinden die je makkelijk thuis kunt doen.

Iedereen kan sporten, het is niet leeftijdsgebonden. Kinderen kunnen vaak al vroeg kennis maken met verschillende sporten. Voor de allerkleinsten in de vorm van bijvoorbeeld peuterdans en op school door het bewegingsonderwijs. Beweging speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Ook is er sport en spel voor ouderen. Bijvoorbeeld bewegen op muziek, yoga en ouderengym. Voldoende lichaamsbeweging draagt bij aan het gezond ouder worden.

Soms kan je wel wat hulp gebruiken om meer te bewegen. Misschien wil je wel beginnen met hardlopen of heb je coaching nodig om het regelmatig bewegen vol te houden. Daarom is er SamenGezond.

Download de app