Gezonder eten

Zo doe je dat

Gezond eten biedt veel voordelen. Het is alleen niet altijd makkelijk om je eetgewoonten te veranderen. Daarom vind je hieronder interessante artikelen, producten en recepttips voor een gezond eetpatroon.

Aanbevolen voor jou

Ontdek je persoonlijke tips

Meld je aan bij SamenGezond of log in. Dan zie je direct welke onderwerpen en tips bij jou passen!

Deelname is gratis en voor iedereen

Meld je aan
background

Onze partners op het gebied van voeding

Gezonde voeding

Wat is gezond eten? Als het gaat om gezonde voeding is er online veel informatie te vinden. De een zegt dat vegetarisch eten het meest gezond is, terwijl de ander zweert bij een suikervrij dieet. In ieder geval is het bekend dat voeding van invloed is op je gezondheid. Wil jij gezonder gaan eten? Dan is belangrijk om jezelf gezonde eetgewoonten aan te leren die je ook makkelijk vol kunt houden. 

Gezonder eten kan je heel makkelijk bereiken door bewuster te gaan eten. Dat begint al met een gezond ontbijt. Ook het koken van gezondere gerechten kan veel verschil maken. Dit hoeft niet perse ingewikkelder of duurder te zijn dan je gewend bent. Er zijn genoeg gezonde makkelijke recepten te vinden waarmee je snel een verantwoorde maaltijd op tafel zet. Ook voor kinderen is er genoeg keus in lekkere en gezonde kinderrecepten voor bijvoorbeeld het avondeten.

Het wordt aangeraden om drie maaltijden per dag te eten. Zo krijg je een verzadigd gevoel en heb je minder trek in tussendoortjes. Krijg je toch trek tussendoor? Kies dan voor gezonde tussendoortjes, zoals fruit of noten in plaats van snoep en koek. Maar niet alleen eten, ook drinken kan vaak gezonder. Ben je gewend om veel frisdrank en suikerhoudende dranken te drinken? Dan kan je dit makkelijk aanpassen door te kiezen voor gezond drinken als water of thee of minder caloriehoudende dranken. 

Soms kan je wel wat hulp gebruiken om de juiste keuzes te maken in je voeding. Wil je ook je voedingspatroon aanpassen door bijvoorbeeld minder vlees te eten, meer groente te eten of meer water te drinken? De coach in de SamenGezond App helpt je hierbij. 

Download de app