Beloning

Een betere gezondheid en SamenGezond-punten

Met SamenGezond kun je op een leuke manier met je gezondheid aan de slag. Als extra steuntje in de rug verdien je punten die je in de webshop kunt inwisselen voor leuke producten en uitjes.

Zo verdien je punten

Op de website

Punten verdien je door gezonde activiteiten te doen via de app of op deze website. Maak bijvoorbeeld een gezonde maaltijd en upload een foto hiervan op de site. Of verbeter je concentratie met een puzzel. En doe je mee aan een sportevenement? Ook daarmee verdien je punten.

In de app

In de app kun je makkelijk al je activiteiten bijhouden en doelen instellen. Voor activiteiten waarbij je met GPS je snelheid en afstand registreert krijg je punten. Deze zijn te herkennen door het kompas symbool achter de activiteit . We belonen daarbij de inspanning die het kost om een activiteit, zoals bijvoorbeeld wandelen, te doen. Ook voor behaalde coachdoelen krijg je punten.

Activiteiten zonder GPS of handmatig ingevoerde activiteiten belonen we niet met punten, maar dragen wel bij aan jouw fitscore. 

Puntensaldo bekijken

Een overzicht van je punten vind je in de app onder 'Punten'. Op de website vind je je puntensaldo rechtsbovenin als je bent ingelogd. 

Hoe worden SamenGezond-punten berekend?

Om je activiteiten te belonen met SamenGezond-punten kijken we per activiteit naar de MET-score (MET u). Je MET-score is afhankelijk van snelheid, afstand en type activiteit (bijvoorbeeld wandelen, joggen of hardlopen). Hoe hoger de MET-score, hoe hoger de beloning in SamenGezond-punten voor deze activiteit (1 MET u = ong. 6 punten). Wil jij je MET-score verhogen? Probeer dan eens om je activiteit sneller of verder te doen.